CONTACT  OVER ONS  

Een groendak in een handomdraai !

Plaatsing

Herbaroof® groendaken zijn zeer envoudig te plaatsen

STAP 1: Maak de bestaande dakbedekking proper

Het is aangewezen om te starten vanaf een propere ondergrond. Borstel daarom de bestaande dakbedekking zuiver.

STAP 2: Breng de wortelwerende folie aan

Wortelwerende laag*

Afhankelijk van het materiaal dat gebruikt werd is het al dan niet nodig om een wortelwerende laag te plaatsen om te voorkomen dat wortels van de vegetatielaag beschadiging aan de dakdichting veroorzaken. Bij EPDM en PVC dient doorgaans geen wortelwerende laag voorzien te worden, hetzij op uitdrukkelijk verzoek van de fabrikant. Bij dichtingsmaterialen die bestaan uit asfaltmembranen is dat meestal wel het geval.

* indien nodig

STAP 3: Plaats de beschermlaag

Herbaroof plaatsing stap 3

Beschermlaag

Een niet-organisch viltdoek op een geweven PP-doek beschermt het dakmembraan tegen de impact van scherpe voorwerpen tijdens de plaatsing van het groendak. Het doek zorgt ook voor een extra waterbufferingslaag die ongeveer 300 ml/m² kan opslaan.

STAP 4: Plaats de cassettes

Herbaroof plaatsing stap 4

Herbaroof cassettes

Op de wortelwerendende en/of beschermlaag worden de modulaire en gemakkelijk hanteerbare cassettes om-en-om tegen elkaar geplaatst.

STAP 5: Werk de randen en koepels af met dakgrind

Herbaroof plaatsing stap 5

Begroeïngsvrije zone

Langs de dakrand wordt een begroeïngsvrije zone met dakgrind voorzien. Zo wordt  verstopping van de afloop door ingroeiende vegetatie of vegetatie die over de dakrand naar beneden zou hangen vermeden. Ook rond lichtkoepels en andere elementen op het dak is dit aangewezen. De breedte van de begroeiingsvrije zone hangt af van persoonlijke voorkeur en de verhouding tussen de afmetingen van het dak en de afmetingen van de cassettes.

Herbaroof tile